Sparta start turnseizoen met 6 debutanten in 4e divisie

Op zaterdag 5 december 2009 openden de turnsters van de 4e divisie van G.V. Sparta Ermelo het KNGU wedstrijdseizoen Turnen. Feestelijk begon de dag in de turnhal van het KNGU Centrum te Beekbergen met Sinterklaasmuziek en Zwarte Pieten die de hele dag de muziek bedienden voor de turnsters bij oefeningen op de vloer.
Zes turnsters van Sparta maakten hun debuut in de 4e divisie. Met het vernieuwde Nationaal Turn Systeem (NTS) was het zowel voor de turnster, trainsters als voor de jury wel even wennen.

Bij de Pupillen-2 heeft Isabelle van Oeveren mooie oefeningen laten zien. Met voor het eerst een vrije oefening op vloer scoorde zij hier een 4e plaats. In het eindklassement eindigde zij op een zeer verdienstelijke 5e plaats met totaal 48.550 punten.
Romy Voskes scoorde op brug maar liefst 13.700 en was daarmee 3e op de lijst voor dit toestel.
Iris de Velde Harsenhorst kampte helaas met wat pech, maar behaalde voor sprong haar hoogste score met 12.700.
Romy en Iris eindigden respectievelijk als 13e en 18e in deze competitie.

In de Jeugd-klasse NTS 7 kwamen uit Nathalie Bakker, Justine de Boer en Anne Wikke Verbaan. Nathalie behaalde op het onderdeel balk met 10.850 punten een 3e plaats, in de eindlijst werd zij 15e. Helaas kostte een val op brug voor zowel Justine als Anne Wikke veel puntenaftrek in het nieuwe NTS waardoor zij uiteindelijk op respectievelijk de 24e en 25e plaats eindigden.

Op 23 januari 2010 wordt reeds de tweede plaatsingswedstrijd in Beekbergen gehouden voor deze turnsters. Zij zullen in de tussenliggende periode onder begeleiding van trainster Claudia Lubbersen, coach Bertha Hoeve-Smit en assistente Sandra Rakhorst hard trainen op de vele nieuwe onderdelen.