Eerste wedstrijd Pre-Instap in Heerde

Verslag: Mariska de Boer

We moeten om 8.15 /8.30 uur in Heerde zijn met de meiden van de pre-instap niveau 12. Er zijn een aantal nieuwe meisjes mee die voor het eerst een wedstrijd hebben, en een paar die al een jaar pre instap hebben gehad en de gang van zaken een beetje kennen.
Charina Esmee Wendela hadden al eens een wedstrijd gehad en Lisanne, Anneruth, Manou, Rianne en Danique waren voor het eerst.

Gezamenlijk gingen ze opwarmen; dit hield in wat rondjes rennen, spieren opwarmen en rek en strek oefeningen doen. Om 9.00 uur ging de wedstrijd van start. Onze meiden begonnen op de vloer en wat zo knap was dat de meiden die voor het eerst gingen zo goed alles onthouden hadden! Erg goed!!  Om beurten werd de oefening gedaan. Vervolgens moesten ze naar de sprong, waar er twee keer gesprongen mocht worden. Een sprong met handstand doorrol, en een sprong met een zweefrol. Ook dit ging ze allemaal goed af. Vervolgens gingen we naar de brug. Hier werden al behoorlijke capriolen uitgehaald en zaten wij als ouders gespannen te kijken of ze allemaal bleven hangen en goed sprongen, van de lage naar de hoge legger. Petje af voor de meiden wat ze in korte tijd alweer geleerd hebben! Last but not least de Balk. Ze turnen een paar minuten in en er word beslist of ze op de kast of direct op de balk springen. Er wordt goed geturnd, hier en daar vallen er wat meisjes af, maar desondanks toch klasse meiden!

Om 12.00 uur is de prijsuitreiking, Bertha geeft wat laatste instructies voor wat betreft het netjes staan in de rij en dan is het spannend afwachten en hebben we prijs..............Ja GOUD voor Esmee Bosch!! Gefeliciteerd en voor de rest van de groep grote klasse wat jullie hebben laten zien, want ook jullie hebben erg goed geturnd en zeker ook diegene die voor de eerste keer meedraaide: petje af!!!

Op naar 24 april in 't Harde; we zijn dan weer een paar weken verder en hebben we weer extra geoefend!