Gymnastiek / Turnen

Gymnastiek/Turnen Recreatie
Deze afdeling bestaat uit diverse recreatiegroepen, waarin je op leeftijd bent ingedeeld. Plezier in het turnen staat in deze groepen voorop! Iedereen doet mee op haar eigen niveau.
Afwisselend gym je op alle toestellen: de ringen, balk, brug/rek, lange mat, minitrampoline en bok. Natuurlijk is er naast de oefeningen op de toestellen nog voldoende ruimte om leuke spelvormen te doen.
Doelstelling in deze groepen is het ontwikkelen van basismotorische vaardigheden, het aanleren van basisoefeningen op alle toestellen, co÷rdinatieontwikkeling, elkaar leren helpen en het aanleren van techniek voor de diverse turnonderdelen.

Turnen Selectie
Heb je talent, val je op? Dan zal de trainster je vragen om in de selectie te komen trainen. Je gaat meer uren trainen, op een hoger niveau en met wedstrijden meedoen.
Ook in deze lessen blijft het plezier in turnen en bewegen centraal, maar omdat deze meisjes ook wedstrijdturnen komt prestatie hier wel om de hoek kijken. In de lessen wordt ruim aandacht besteed aan kracht, lenigheid, lichaamshouding en techniek.
Alle vier de wedstrijd turntoestellen worden beoefend met voorgeschreven NTS-oefenstof van de KNGU in verschillende niveaus. Later wordt dit keuze oefenstof met o.a. de vloeroefening op muziek.
Toetreding tot de selectie geschiedt op uitnodiging van de trainster. Turnsters in deze groepen dienen zich te houden aan de Selectieregels.
Het is afhankelijk van het niveau waarin geturnd wordt hoeveel wedstrijden er per seizoen zijn. Gemiddeld zijn dit twee plaatsingswedstrijden, een halve finale en een finale.
Tevens wordt aan het einde van het seizoen een Clubkampioenschap georganiseerd.