Wedstrijdnieuws seizoen 2012-2013

 

Juni 2013  Districtfinale 4e divisie

Op 1 juni jl. heeft  Sabine Koppe van G.V. Sparta Ermelo haar districtfinale wedstrijd geturnd, wat zij heel goed heeft gedaan! Met een totaalscore van 45.250 is Sabine op een mooie 4de plaats geŽindigd.

Het was wel een spannende wedstrijd, ze stond namelijk een gedeelde 3de plek na drie rondes.
Sabine haar beste toestel was de Balk, daar had ze een score van 11.500, waarmee ze op een 2de plaats eindigde op dit onderdeel. Voor Vloer had ze een score van 11.550, dit maakte haar op een 6de plaats. Verder had ze voor de Sprong een 10.850 en voor de Brug 11.350. Een mooi resultaat.

Ze is een topper dat ze dit heeft behaald!


Mei 2013  Toestelkampioenschappen 2013 in Winterswijk

Op 26 mei jl. hebben 4 turnsters van Sparta Ermelo deelgenomen aan de Toestelkampioenschappen: Wietske Hekstra, Inge Huisman, Sandra Rakhorst en Sabine Koppe.

Inge Huisman en Sabine Koppe zijn biede 1e op het toestel Brug geworden. Daarnaast behaalde Sabine Koppe ook nog eens op Balk en Vloer de 2e plaats en op Sprong een  3e  plaats.
Dat hebben de turnsters goed gedaan!

De turnsters konden hun favoriete onderdeel turnen waarbij ze op elk onderdeel een prijs konden winnen.
Het was een mooie dag voor deze beide turnsters, proficiat!

Inge Huisman 1e plaats op Brug: 11.350
Sabine Koppe 1e plaats op Brug: 11.150
Sabine Koppe 3e plaats op Sprong: 11.700
Sabine Koppe 2e plaats op Balk: 10.900
Sabine Koppe 2e plaats op Vloer: 11.950

Klik hier voor de (podium)foto's!


April 2013  Sabine Koppe plaatst zich voor Districtfinale

Onze Sabine Koppe heeft op 20 april haar finalewedstrijd 4e divisie Gelderland-Oost geturnd in Winterswijk.
Ze is geŽindigd op de 13e plek van de 29 deelnemers met een score van 42.200; een mooi resultaat, het verschil was maar 1.050 op de nummer 3.
Sabine turnde een prachtige stabiele balkoefening en een keurige brugoefening.
We mogen trots zijn, want hiermee heeft Sabine zich geplaatst voor de Districtfinale gehaald, welke plaatsvindt op 1 juni a.s. in Enter (Wierden). We wensen haar alvast heel veel succes!

 
Trainster Claudia Lubbersen en turnster Sabine Koppe


April 2013  Regiofinale 5e divisie

Zaterdag 13 april 2013 mochten de Sparta turnsters van de 5e divisie die zich ervoor geplaatst hadden gaan strijden voor de titel Regiokampioen 5e divisie. 52 verenigingen met in totaal 219 deelnemers . Dit jaar hadden Jonne, Britt, Anniek, Lisanne, Celia, Fleur, Inge en Wietske zich geplaatst.

In de eerste ronde mochten Celia en Jonne turnen. Fleur kon helaas door een opgelopen knieblessure niet meedoen. Jonne turnde voor het eerst de overslag op sprong met plank en behaalde hier een welverdiende 3e plaats voor. Totaal is Jonne op de keurige 9e plek geŽindigd van de 28 deelnemers. Celia turnde een mooie finalewedstrijd waarin zij een totaalscore van 41.400 behaalde. Met een keurige balkoefening is ze op een mooie 2e plek geŽindigd met een score van 11.100, om trots om te zijn!

In de 2e ronde was het de beurt aan de 2 pupillen Britt en Anniek. Anniek behaalde in de voorrondes op een erg klein verschil een 4e plaats en Britt een 3e plaats. Beide turnsters waren dus kanshebbers. Ze begonnen beide sterk op het toestel sprong. Tijdens de balk en brug had Britt helaas wat pech waardoor ze flink gedaald was. Anniek bleef erg stabiel en goed presteren tijdens alle toetellen. Ze moest de balk helaas vroegtijdig verlaten maar behaalde alsnog een 2e plaats op dit toestel.
Anniek heeft een geweldige prestatie geleverd door in het eindklassement met minimaal verschil op een 4e plaats te eindigen. Britt is op een 24e plaats geŽindigd.

Tijdens de laatste ronde was het de beurt aan Inge en Lisanne. Wietske kon helaas niet deelnemen omdat ze momenteel in het buitenland zit. Inge en Lisanne behaalden tijdens de voorrondes beide een gouden medaille, dus beide kanshebbers op een goede prestatie. Inge turnde een prachtige gestroomlijnde brugoefening waarmee zij op dit onderdeel de 1e plaats scoorde van de 35 medeturnsters! Bij de balk viel Inge er jammer genoeg met een draai af, wat punten en plaatst kost naar de 16e plek van 35 tegenstanders .
Eveneens als Inge behaalde Lisanne ook een 1e plaats op de brug. Lisanne had niet haar beste balkoefening waardoor ze hier wat punten liet liggen. Beide turnsters hebben een prima prestatie geleverd. Lisanne eindigde uiteindelijk op de 14e plaats van de 36 deelnemers.

We zijn ontzettend trots op de turnsters en het is al een hele prestatie in de finale te deelnemen.


April 2013  Goede prestaties turnsters 6e divisie

Tijdens de voorrondes van de 6e divisie wisten Lisanne van den Akker en Kaylee van Dam een medaille binnen te slepen. Lisanne van den Akker is er een tijdje tussenuit geweest vanwege een knieblessure. Lisanne was weer begonnen met turnen maar was nog niet van plan naar wedstrijden te gaan. Ze kon toch onverwacht invallen op de plek van een andere turnster. Lisanne behaalde gelijk in de 1e plaatsingswedstrijd te Beekbergen de 1e plaats! Ook met haar puntenaantal stak ze er flink bovenuit. Tijdens de tweede plaatsingswedstrijd haalde Lisanne met 0,100 verschil een 2e plaats. Lisanne heeft zich ook met flink puntenverschil als 1e geplaatst voor de Regiofinale. Tijdens de Regiofinale presteerde Lisanne stabiel maar niet goed genoeg voor een medaille. Ze eindigde op een nette 16e plaats van de 36 deelnemers.

Ook in dezelfde categorie kwam Anne-lynn van Enk uit voor Sparta Ermelo. Anne-Lynn turnt nog niet zo lang en dit was haar eerste wedstrijd in het keuze niveau. De 1e wedstrijd wist Anne-Lynn een mooie 10e plaats te behalen. Helaas ging het in de 2e wedstrijd op de brug minder goed waardoor ze flink naar beneden steeg. Helaas net niet genoeg punten behaald om zich te kunnen plaatsen voor de Regiofinale.

Ook onze pupil Kaylee van Dam wist een mooie 2e plaats te halen in de 1e plaatsingswedstrijd van het seizoen. Tijdens de 2e plaatsingswedstrijd had Kaylee wat pech op de balk waarbij ze haar punten had laten liggen. Dit kostte haar voor deze wedstrijd ook haar medaille. Kaylee heeft zich alsnog als 3e geplaatst voor de Regiofinale. Helaas kon Kaylee hier niet aan deelnemen.

 


Pagina 1      Pagina 2