Wedstrijdnieuws seizoen 2007-2008

 

14-07-2008 Turnfeest in Weth. Balverssportzaal
Het Clubkampioenschap 2008 van de wedstrijdgroep Turnen van G.V. Sparta Ermelo is weer een groot succes geweest. Dinsdag 8 juli jl. hebben alle Sparta turnsters goed laten zien wat zij het afgelopen seizoen geleerd hebben van trainsters Krista Schakel, Claudia Lubbersen en Bertha Hoeve-Smit. Zij keken samen met veel ouders en belangstellenden naar de uitvoeringen van de turnsters, die in veel verschillende oefenstofniveaus geturnd werden op de vier onderdelen sprong, brug, balk en vloer. De 45 turnsters werden beoordeeld door de gebrevetteerde juryleden Annet Voskes, Antoinette van Putte, Jeanette Kraan en Gerdien Veldhoen.
Lees verder
4


02-07-2008 KNGU Turnwedstrijd in Calluna
Door de KNGU werd de Turngroep van G.V. Sparta Ermelo gevraagd de turnwedstrijd 7e divisie en Pré-Instap van regio Gelderland, rayon Randmeren, te organiseren. Verdeeld over 4 wedstrijden streden maar liefst 220 deelneemsters van 18 verenigingen in sporthal Calluna voor een podiumplaats. De turnsters werden beoordeeld door 16 juryleden, waaronder jury d’appel Brigitte Meddens. Na elke wedstrijd was er een echte ceremonie. De winnaressen werden feestelijk en muzikaal gehuldigd, waarbij de medailles door drie medaillemeisjes aangereikt werden. De turnsters die Sparta vertegenwoordigden tijdens deze wedstrijd behaalden keurige resultaten en wisten maar liefst 10 medailles te veroveren.
Lees verder 4


22-06-2008 Drie Turnkampioenen Regio Gelderland 2008
De finale van de 6e divisie wedstrijdturnen van de KNGU District Oost, rayon Randmeren en Oost-Veluwe, werd onlangs gehouden in sporthal ’t Dok te Dronten. Hieraan namen 146 turnsters van 20 verschillende verenigingen deel. Voor G.V. Sparta Ermelo is ook deze finale succesvol verlopen. Maar liefst 10 turnsters wisten zich te plaatsen voor deze finale, een hele prestatie op zich! Het resultaat: 6 medailles en 3 regiokampioenen 2008!
Lees verder 4


19-06-2008 Podiumplaats voor trainster Claudia Lubbersen
Op zondag 1 juni jl. zijn de toestelkampioenschappen van de KNGU district Oost gehouden in de Jan Massink hal te Nijmegen. De gymnastiekvereniging Oranje Blauw nodigde oud-turnsters en trainsters uit, die niet meer aan wedstrijden deelnemen, om tijdens dit kampioenschap in en aparte categorie uit te komen in de keuze-oefenstof niveau 6. Achttien oud-turnsters in de leeftijd van 20 t/m 38 jaar meldden zich aan en kwamen van diverse verenigingen.
Lees verder 4


26-05-2008 Turnkampioenen Regio Gelderland: Beaudine Beugelsdijk en Sabine Koppe
Zaterdag 17 mei jl. vond in de Saza Turnhal te Doetinchem de grote finale toestelturnen van de KNGU 5e divisie Regio Gelderland plaats.
In de categorie Jeugd niveau 9 kwamen uit voor G.V. Sparta Ermelo Beaudine Beugelsdijk en Sabine Koppe. Zij streden met de beste 22 turnsters van 16 verschillende verenigingen voor de hoogste eer.
Na in de voorwedstrijden en halve finale 2 keer Goud en 1 keer Zilver te hebben behaald, pakte Beugelsdijk predikaat het Goud met een scorelijst van 8.35 voor sprong, brug 8.70, balk 9.20 en vloer 8.50, totaal 34.75.
Koppe turnde ook heel sterk.
Lees verder 4


25-04-2008 Volop eremetaal voor Sparta Turnsters
Vijftien turnsters van G.V. Sparta Ermelo streden op zaterdag 29 maart jl. voor een podiumplaats tijdens de eerste wedstrijd NTS 7e Divisie in sportcentrum De Koploper te Lelystad. Sommige meisjes maakten hun debuut op deze dag en deden dit beslist niet onverdienstelijk! Met maar liefst 7 gewonnen medailles kan deze turngroep zeer tevreden op deze wedstrijd terugkijken!
Lees verder 4


10-04-2008 Sparta met 10 turnsters naar Finale!

De turnsters van de 6e Divisie van G.V. Sparta Ermelo trainen op dit moment hard in de Weth. Balvers Sportzaal, onder leiding van Bertha Hoeve-Smit, voor de grote KNGU finale dames toestelturnen die gehouden zal worden op zaterdag 19 april a.s. te Dronten.
Lees verder 4


06-12-2007 1e Plaatsingswedstrijd 5e Divisie 24 november 2007 te Lelystad

 - door Bertha Hoeve-Smit -

 De 1e Plaatsingswedstrijd van de 5e Divisie is gehouden in het sportcomplex De Koploper in Lelystad. Super dat Marjan Jansen uit Putten wil voor ons wil jureren, anders konden wij ons niet inschrijven daar wij nog geen eigen jurylid met een B-brevet hebben (volgend jaar misschien). Claudia is verhinderd, Krista en Bertha hebben de gehele dag de begeleiding gedaan van 3 wedstrijden.
Er zijn 16 deelnemende verenigingen met in totaal 179 deelneemsters. De wedstrijd is georganiseerd door G.V. Lelystad, die hun 40-jarig bestaan vieren.
Onze turnsters gingen met gemengde gevoelens de wedstrijd in, een beetje bang, allemaal weer in een hoger niveau turnen en niet voldoende getraind. De wedstrijd komt te vroeg, aldus de turnmeiden.
Lees verder 4
 


14-01-2008 Super start Sparta turnsters - 7 medailles

De turnsters van de 6e Divisie van Gymnastiekvereniging Sparta-Ermelo hebben tijdens de 1e voorronde Toestelturnen Dames een super start van het nieuwe wedstrijdseizoen gemaakt.
Deze wedstrijd, met 12 deelnemende KNGU-verenigingen en totaal 111 deelneemsters, is gehouden op het KNGU-centrum te Beekbergen.
Sparta’s nieuwe, eigen jurylid Antoinette van Putte maakte hier haar jurydebuut.
Lees verder 4