Wedstrijdnieuws seizoen 2008-2009

 

23-06-2009  Geslaagd Clubkampioenschap Sparta Turnen

De wedstrijdgroep van de afdeling Turnen van G.V. Sparta Ermelo heeft het seizoen wederom afgesloten met het jaarlijkse Clubkampioenschap.
In de Weth. Balverszaal lieten 50 turnsters onder veel belangstelling van familie en kennissen hun oefeningen in verschillende niveaus zien op de vier onderdelen sprong, brug, balk en vloer. Zij werden beoordeeld door een deskundige jury: Antoinette van Putte, Margreet van Hoof, Jeanette Kraan en Carina Dijkhuis.
De turnsters, in de leeftijd van 7 tot 20 jaar, turnen in verschillende niveaus, zowel voorgeschreven- als keuze oefenstof, wat een afwisselend schouwspel opleverde. Zij konden laten zien wat zij het afgelopen seizoen geleerd hebben van trainsters Bertha Hoeve-Smit, Marieke Mol-Hoeve, Claudia Lubbersen en Krista Schakel.
Verrassend waren de demoís van de turnsters van de 6e en 5e divisie, waarin turnen, dans, springen en acro gecombineerd werden.
Lees verder 4


18-04-2009  Sparta Turnsters schitteren in finale!

De turnsters van G.V. Sparta Ermelo waren in supervorm tijdens de KNGU Finale 6e en 7e divisie in de sporthal Prins Willem Alexander te Epe. Er deden in totaal 230 deelneemsters mee van 27 verenigingen uit de rayons Randmeren en Oost-Veluwe. Via twee plaatsingswedstrijden hadden maar liefst 24 Sparta turnsters zich voor deze finale weten te plaatsen. Er was hard getraind en dit kwam er tijdens deze finalewedstrijd zeker uit. In de diverse leeftijdscategorieŽn werden in totaal 14 medailles geoogst.
Lees verder 4


21-03-2009  24 Sparta Ermelo turnsters naar de finale!

Evenals tijdens de eerste voorronde in Dronten zijn de turnsters van de 6e en 7e divisie van
G.V. Sparta Ermelo ook succesvol uit de tweede plaatsingswedstrijd te Zeewolde gekomen.
In een deelnemersveld van 300 turnsters van 15 KNGU-verenigingen van rayon Randmeren wisten maar liefst 24 Sparta meisjes een plaats in de finale te bemachtigen. Deze finale wordt gehouden op zaterdag 18 april a.s. in sporthal Prins Willem Alexander te Epe.
Lees verder 4


12-03-2009  Sparta Turnsters pakken Goud, Brons en 7 halve finale plaatsen

Op zaterdag 7 maart jl. werd in het Turncentrum van de KNGU te Beekbergen de 2e plaatsingswedstrijd van de 5e divisie gehouden. Negen turnsters van de selectiegroep van G.V. Sparta Ermelo konden hier een plaats verdienen in de halve finale van de regionale kampioenschappen. Er werd een vierkamp geturnd op de onderdelen sprong, brug, evenwichtsbalk en vloer. Er waren zoín 200 deelneemsters uit de regio Randmeren, verdeeld over verschillende categorieŽn.
Lees verder 4


05-02-2009  Feeststemming bij Sparta Turnsters

De feeststemming zit er goed in bij de turnsters van de 6e en 7e divisie van G.V. Sparta Ermelo.
Na de eerste KNGU plaatsingswedstrijd toestelturnen op zaterdag 24 januari jl. keerden zij met maar
liefst 13 medailles terug naar huis, waarvan 5 x Goud, 3 x Zilver en 5 x Brons.
Lees verder 4


02-12-2008 Wedstrijdseizoen Sparta Turnen van start

Voor zeven turnsters van G.V. Sparta Ermelo was het zaterdag 29 november jl. een spannende dag. Zij turnden voor het eerst een wedstrijd in de NTS 5e divisie. Vier van hen maakten hierbij de overstap naar Keuze Oefenstof. Na een aantal jaren Voorgeschreven Oefenstof te hebben geturnd, moesten zij nu in korte tijd zelf hun oefeningen samenstellen en daarbij de nodige nieuwe elementen leren en ook een vloeroefening op muziek. Deze eerste plaatsingswedstrijd van de KNGU werd verdeeld over vier wedstrijden gehouden in sporthal De Koploper te Lelystad.
Lees verder 4


03-12-2008 Nieuwe turnpakjes voor 5e divisie
De turnselectie van de 5e divisie gaat in een nieuwe outfit het wedstrijdseizoen in. De prachtige pakjes zijn gemaakt door Yvonne Vos.

(klik op de foto voor een vergrote versie)


27-11-2008 Wedstrijd verplaatst!
Door een tekort aan juryleden is de wedstrijd voor de dames senioren niveau 7 en 8 en junioren niveau 8 van zaterdag 29 november a.s. verplaatst naar zaterdag 13 december 2008 te Beekbergen!
De wedstrijd vindt nu plaats in aansluiting op de wedstrijd van de 4e divisie.

Het wedstrijdschema is als volgt:

Algemene warming up:
Opening:
Aanvang wedstrijd:
Prijsuitreiking:
17.00 uur
17.15 uur
17.30 uur
20.00 uur

De turnsters dienen een half uur van te voren: 16.30 uur aanwezig te zijn.