Wedstrijdnieuws seizoen 2011-2012

 

Mei 2012  Toestelkampioenschap 2012 Hellendoorn

Verslag: Sandra Rakhorst

Op zondag 13 mei 2012 waren er maar liefst 7 turnsters die Sparta Ermelo mochten vertegenwoordigen in de divisie 4, 5 en 6. Deze wedstrijd is anders dan de regiowedstrijden omdat je bij deze wedstrijd een titel kan krijgen per toestel. Er waren turnsters uit de hele regio Oost. Dat was ook duidelijk te zien aan het niveau.

4 Lees hier het complete verslag

 

 

 


April 2012  GOUD en BRONS in 6e divisie

Bij de 2e plaatsingswedstrijd van de 6e divisie op 14-04-2012 is er wel heel netjes geturnd met mooie resultaten.

Carine Bos turnde ook hier weer heel sterk, behaalde bij de eerste wedstrijd die in Ermelo plaatst vond het Brons en veroverde met veel elan vandaag Het “GOUD” in Wezep. Zij scoorde zowel op Balk als Vloer de 1e plaats met 12.150 punten.
Noa Steenstra bezette de 5e plaats, met echter een gedeelde 1e plek op Balk en werd 3e bij Vloer met 12.150 punten.
Lisanne van den Akker werd 7e , kreeg voor haar Sprong 13.200, goed voor de 3e plek ; 4e bij Balk en een gedeelde 3e plek op Vloer.
Esther Crama turnde ook netjes, eindigde op een 16e plaats in deze categorie van Jeugd niveau 9 van KNGU voorgeschreven oefenstof.
Volgend seizoen gaan deze meisjes uitkomen in de Keuze oefenstof.

Bij de Pupillen-1 kwamen van Sparta Amber van de Belt en Kaylee van Dam aan bod. Met een enorme progressie kwam Amber van de 15e plaats nu op een 8e plaatst en Kaylee van een 17e op een 10e plaats!

Bij de Instappers - niveau 12 bijna hetzelfde: Kaylee van den Brink, op de vorige wedstrijd nog 21e, is hier 8e geworden. Zij behaalde met heel netjes turnen op balk 13.250 punten, goed voor een 5e plek.
Lindy van der Weerd steeg van een 22e plaats naar 11; haar beste onderdeel was Vloer met 12.750 punten.

Trainsters Sandra en Bertha zijn benieuwd wie de uitnodiging krijgen voor de Regiofinale 6e divisie.


Febr. 2012   Nathalie, Charina en Sabine turnen 4e divisie

Verslag: Ellen Koppe

De turnsters van de 4e divisie hebben intussen 2 van de 3 voorrondes geturnd. Aan de 4e divisie doen 26 verenigingen mee met 225 deelneemsters. Nathalie, Charina en Sabine worden bijgestaan door de trainsters Claudia Lubbersen en Sandra Rakhorst.

Nathalie Bakker
In de derde wedstrijd kwam Junior turnster Nathalie in actie. Zij turnde vorig jaar nog in de 5e divisie. De groep Junior niveau 6, waarin Nathalie dit jaar turnt, is met ongeveer 30 deelneemsters de grootste groep in de 4e divisie. Tijdens de eerste voorronde had Nathalie een beetje pech. Bij haar eerste sprong over de Pegases durfde zij er niet overheen. Na een opbeurend gesprek van trainster Claudia lukte het Nathalie toch om bij de tweede poging de Pegases te trotseren. Ook de balk was die dag niet bepaald haar grootste vriend, zij viel er helaas vanaf. Op de brug turnde zij een keurige oefening waar zij een 10.850 voor kreeg. Nathalie eindigde als 24ste met een puntentotaal van 39.200.

Bij de tweede voorronde ging Nathalie goed van start, zonder te vallen turnde ze een keurige oefening op de balk. Daarna moest ze haar oefening op de vloer laten zien, voor deze voorronde had Nathalie een nieuwe vloeroefening (gemaakt door Sabine) geleerd. Maar door de zenuwen was zij een stukje van haar vloeroefening vergeten, dit koste haar helaas veel punten. Wederom scoorde zij op de brug haar hoogste score van die dag: 10.550. Met een puntentotaal van 40.050 eindigde zij op een 26ste plaats.

Charina Dijkhuis
In de vierde wedstrijd kwam Charina in actie. Charina zou dit seizoen eigenlijk in de 5e divisie (Pupil 1 niveau 10) gaan turnen, maar op het laatste moment hoorde Sparta dat Charina ook dit jaar in de 4e divisie moest turnen, omdat zij vorig seizoen een puntentotaal heeft gehaald boven de 45.000 (nieuwe regel die dit seizoen door de KNGU is ingevoerd). Charina komt nu uit in Pupil 1 niveau 9 en dan moet zij haar vloeroefening op muziek turnen. In zeer korte tijd moest zij deze oefening uit haar hoofd leren. Helaas was zij een stukje van haar oefening tijdens de eerste voorronde dan ook vergeten. Charina haar beste onderdeel was die dag de sprong, zij behaalde hiervoor een 11.750. Charina eindigde als 18e met een puntentotaal van 41.000.

Tijdens de tweede voorronde ging het een stuk beter met Charina. Deze keer ging de oefening op de balk en de vloer veel beter dan in de eerste voorronde, wat haar voor elk van de onderdelen ruim 2.000 punten meer opleverde dan bij de eerste voorronde. Met deze keer een volledig geturnde vloeroefening behaalde Charina een puntentotaal van 46.450, wat haar een 16e plaats opleverde. Haar trainster Sandra was zeer tevreden.

Sabine Koppe
Als laatste die dag kwam Senior turnster Sabine in actie. Sabine turnt al een aantal jaren in de 4e divisie en turnt momenteel op niveau 5. Tijdens de eerste voorronde turnde zij een stabiele oefening, alleen op de balk, haar minst favoriete onderdeel, vertoonde zij een aantal foutjes. Haar beste onderdeel die dag was de brug, zij kreeg voor haar oefening een 11.900 wat haar voor dat onderdeel een 2e plaats opleverde. Sabine eindigde als 8ste met een puntentotaal van 43.200.

Sabine begon bijzonder goed tijdens de tweede voorronde. Na het turnen van haar eerste twee onderdelen (sprong en brug) stond zij op het tussenklassement op een 2e plaats. Daarna begon zij op de balk, maar helaas viel zij na haar boogje van de balk, hierdoor zakte zij naar een 7e plek. Haar trainster Claudia blijft altijd positief en verwachtte dan ook dat Sabine met haar vloeroefening omhoog zou kunnen gaan van een 7e naar een 5e plek. Sabine turnde haar zelfgemaakte nieuwe vloeroefening keurig, maar helaas kreeg zij van de jury te horen dat de oefening niet aan alle eisen voldeed, haar serie sprongen werd niet meegeteld, dit kostte haar veel punten. Sabine behaalde met een puntentotaal van 43.700 een 8ste plaats.

Op 17 maart 2012 zullen onze Sparta turnsters hun best weer gaan doen tijdens de derde voorronde. Na deze wedstrijd wordt bekend gemaakt wie er door zal gaan naar de regiofinale.


Wedstrijdnieuws pagina 4 1  4 2